Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 5 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Πτώση στις αποστολές tablets για 16ο συνεχόμενο τρίμηνο
[PestaOla]: Πτώση στις αποστολές tablets για 16ο συνεχόμενο τρίμηνο

[PestaOla]: Πτώση στις αποστολές tablets για 16ο συνεχόμενο τρίμηνο

Η πορεία των αποστολών tablets στην αγορά παραμένει σε κάθετη πτώση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η IDC.

H πτώση των αποστολών tablets στην αγορά παραμένει σταθερή εδώ και 16 τρίμηνα, καθώς το τρίτο τρίμηνο του 2018, οι αποστολές tablets σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν 36,4 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, τη στιγμή που ο αριθμός αυτός ήταν 39.9 εκατομμύρια ακριβώς ένα χρόνο πριν, για το ίδιο τρίμηνο του οικονομικού έτους. Οι αποστολές tablets σημείωναν διψήφια πτώση, από άποψη ποσοστών, αλλά τώρα αυτή η κατάσταση δείχνει να αλλάζει ελαφρώς προς το καλύτερο με την πτώση να κινείται σε μονοψήφιο ποσοστό.

Η Apple με το iPad παραμένει ο κυρίαρχος στην κατηγορία των tablets, σύμφωνα με τους πίνακες της IDC, ενώ ακολουθεί η Samsung και η Amazon. Όλοι οι κατασκευαστές, παρόλα αυτά, σημείωσαν πτώση στα ποσοστά αποστολών tablets προς την αγορά, εκτός από τη Huawei, η οποία είδε τα ποσοστά της να αυξάνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατάταξη της IDC από πλευράς μεριδίου αγοράς, η Huawei βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την τελική πεντάδα συμπληρώνει η Lenovo.

Ένα στοιχείο που φαίνεται να προκύπτει από τις έρευνες αγοράς της IDC είναι ότι οι καταναλωτές δεν αντικαθιστούν τόσο συχνά τα tablets τους με νέα μοντέλα, ακολουθώντας περισσότερο τη λογική των υπολογιστών, παρά εκείνη των smartphones.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!