Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Πώς οι έξυπνες συσκευές απαιτούν και την δική μας «έξυπνη» συμπεριφορά
[PestaOla]: Πώς οι έξυπνες συσκευές απαιτούν και την δική μας «έξυπνη» συμπεριφορά

[PestaOla]: Πώς οι έξυπνες συσκευές απαιτούν και την δική μας «έξυπνη» συμπεριφορά

Οι έξυπνες συσκευές χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητα όλων μας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και, πλέον, αποθηκεύονται πολλές πληροφορίες και ευαίσθητα δεδομένα σε αυτές.

Αυτό καθιστά τα smartphones έναν ιδιαίτερα ελκυστικό στόχο στα μάτια των κυβερνοεγκληματιών, γεγονός που αποδεικνύουν και τα ολοένα και συχνότερα κρούσματα επιθέσεων σε συσκευές Android. Για να γλιτώσουν από τις κακόβουλες αυτές επιθέσεις, η ESET παροτρύνει τους χρήστες να ακολουθήσουν τις παρακάτω συμβουλές και να γίνουν πιο «έξυπνοι» με τα smartphones τους.

Πιστοποίηση. Παρόλο που το κλείδωμα της συσκευής θεωρείται μια αυτονόητη ενέργεια προστασίας, δεν την εφαρμόζουν όλοι οι χρήστες. Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση του Pew Research Center, σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών δεν κλειδώνουν την οθόνη της συσκευής τους. Η ESET υπογραμμίζει ότι το κλείδωμα αποτελεί μία βασική και απαραίτητη ενέργεια προστασίας της συσκευής, επισημαίνοντας ότι πλέον, δεν αρκεί η χρήση ενός απλού PIN (π.χ. 1234) ή ενός μοτίβου (π.χ. σχηματισμός ενός L). Ιδανικά, οι χρήστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα συνδυασμό βιομετρικών στοιχείων (δακτυλικό αποτύπωμα ή αναγνώριση προσώπου) και έναν κωδικό πρόσβασης.

Χρήση μόνο του επίσημου καταστήματος εφαρμογών. Όσο δελεαστική κι αν ακούγεται η προοπτική του root ή του jailbreak, οι περισσότεροι κατασκευαστές συνιστούν να αποφεύγεται. Εκτός του ότι εκθέτει τη συσκευή σε περιττούς κινδύνους, μερικές φορές, προσθέτει και ένα ανεπίσημο κατάστημα εφαρμογών, το οποίο δεν παρακολουθείται τόσο αυστηρά όσο τα επίσημα καταστήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος λήψης μιας κακόβουλης εφαρμογής που μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στη συσκευή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!