Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Νέα laptops με επεξεργαστές Qualcomm σχεδιάζει η Microsoft
[PestaOla]: Νέα laptops με επεξεργαστές Qualcomm σχεδιάζει η Microsoft

[PestaOla]: Νέα laptops με επεξεργαστές Qualcomm σχεδιάζει η Microsoft

Η Microsoft προχώρησε στην αποκάλυψη λεπτομερειών σχετικά με τους σχεδιασμούς της για τη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας laptops τα οποία θα τρέχουν τα Windows 10 αλλά με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM.

Η συγκεκριμένη κατηγορία φορητών υπολογιστών, η οποία αναμένεται να κάνει την παρθενική της εμφάνιση τον Δεκέμβριο, θα εφοδιαστεί με επεξεργαστές προερχόμενους από την Qualcomm και όχι τους συνήθεις υπόπτους Intel και AMD. Το στοιχείο-κλειδί γύρω από την επιλογή επεξεργαστών ARM φαίνεται ότι δεν είναι άλλο από την αυτονομία της μπαταρίας.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Trusted Reviews, στο περιθώριο του Qualcomm 5G Summit, ο Pete Bernard, Principal Group Program Manager for Connectivity Partners της Microsoft, αποκάλυψε ότι η εταιρεία δοκιμάζει ήδη εκατοντάδες laptops εφοδιασμένα με τον επεξεργαστή Snapdragon 835 της Qualcomm. Παρά το γεγονός ότι περισσότερα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αποκαλύφθηκε ότι τα πρώτα στοιχεία από τις εν λόγω δοκιμές δείχνουν ότι τα συγκεκριμένα συστήματα προσφέρουν στους χρήστες εντυπωσιακά υψηλότερες αυτονομίες.

«Για να είμαι ειλικρινής, τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι πέρα από τις προσδοκίες μας» ανέφερε ο Pete Bernard για να συμπληρώσει με έμφαση «θέσαμε υψηλά στάνταρ και πλέον τα έχουμε ξεπεράσει, πρόκειται για επίπεδα αυτονομίας που μου επιτρέπουν να μην κουβαλώ τον φορτιστή μαζί μου, ίσως φορτίζω το laptop κάθε δύο ημέρες».

Πέρα από τις δοκιμές της Microsoft, εταιρείες όπως οι HP, Asus και Lenovo εργάζονται και αναπτύσσουν τα δικά τους Always Connected PCs με τα πρώτα μοντέλα να αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους σύντομα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική αναπτύχθηκε από τη βρετανική ARM Holdings η οποία δίνει άδεια παραγωγής σε άλλους κατασκευαστές ώστε να αναπτύξουν τους δικούς τους επεξεργαστές, σε διάφορες μορφές: system-on-chip (SoC) και system-on-module (SoM).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!