Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Το MySpace χάνει… 12 χρόνια περιεχομένου των χρηστών του
[PestaOla]: Το MySpace χάνει… 12 χρόνια περιεχομένου των χρηστών του

[PestaOla]: Το MySpace χάνει… 12 χρόνια περιεχομένου των χρηστών του

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο 2019 το MySpace κατάφερε να βρεθεί στις πρώτες ειδήσεις παγκοσμίως, αλλά για λάθος λόγους. Την μαζική απώλεια δεδομένων των χρηστών.

Πολύ πριν το Facebook κα το Spotify υπήρχε μία πλατφόρμα που κατά κάποιο τρόπο συνδύαζε και τα δύο: ήταν το MySpace το οποίο λανσαρίστηκε επίσημα το 2003. Η πλατφόρμα εξυπηρετούσε τις ανάγκες για ένα πρώιμο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και πολύ περισσότερο ήταν και μία πλατφόρμα όπου μπορούσες να ανακαλύψεις νέες μουσικές. Ανεξάρτητες μπάντες βρήκαν μέσα από το MySpace την ευκαιρία να διανείμουν την μουσική τους.

Προφανώς σήμερα το MySpace δεν είναι η πλατφόρμα που ήταν το 2003 και τα χρόνια που ακολούθησαν. Απόδειξη η ανάρτηση ενός banner στην ιστοσελίδα που ενημέρωνε το κοινό ότι «σαν αποτέλεσμα ενός server migration project, όλες οι φωτογραφίες, τα βίντεο και τα μουσικά αρχεία που ανέβηκαν πριν από τουλάχιστον τρία χρόνια, ίσως να μην είναι πλέον διαθέσιμα στο MySpace». Εκτιμάται ότι περισσότερα από 50 εκατομμύρια τραγούδια, από το 2003 έως το 2015, ουσιαστικά χάθηκαν.

Σύμφωνα πάντως με αναρτήσεις χρηστών του MySpace στο Reddit, όλα τα μουσικά αρχεία που είχαν ανέβει πριν από το 2015 είχαν πάψει να είναι λειτουργικά εδώ και περίπου ένα χρόνο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Engadget, η αρχική αντίδραση ήταν «το MySpace θα διόρθωνε το πρόβλημα» ενώ αργότερα η απάντηση μετατράπηκε σε παραδοχή όχι τα αρχεία έχουν υποστεί ζημιά και δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στο νέο site της πλατφόρμας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!