Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Τα modem και το Internet of Things βοηθούν τα μεγέθη της Qualcomm
[PestaOla]: Τα modem και το Internet of Things βοηθούν τα μεγέθη της Qualcomm

[PestaOla]: Τα modem και το Internet of Things βοηθούν τα μεγέθη της Qualcomm

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Qualcomm για το τέταρτο τρίμηνο του έτους ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα έσοδα της Qualcomm φαίνεται πως επωφελούνται από τη ζήτηση για modems τελευταίας γενιάς, αλλά και τα ολοκληρωμένα κυκλώματα που δίνουν ζωή στο Internet of Things. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters, τα έσοδα από πηγές πέρα από εκείνες που αφορούν στα smartphones για την Qualcomm ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ετήσια άνοδο μεγαλύτερη του 25%.

Ανοδικά κινήθηκε, παρόλα αυτά, και το πεδίο των επεξεργαστών για mobile συσκευές, αφού η Qualcomm κατάφερε να ξεπεράσει το 13% σε άνοδο.

Το σημείο στο οποίο σημειώνεται πτώση είναι εκείνο των εσόδων από δικαιώματα χρήσης και άλλες άδειες, καθώς εκεί συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα που προέρχονται από την Apple. Πέρα από τη δικαστική διαμάχη που υπάρχει μεταξύ της Apple και της Qualcomm, η Apple έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί υλικό από την Qualcomm σε επίπεδο hardware.

Η οικονομική πορεία της Qualcomm εξαρτάται έντονα από τη δημιουργία chips για τα έξυπνα αυτοκίνητα, αλλά και για το Internet of Things. Τα κέρδη ανά μετοχή της Qualcomm έφτασαν στα 92 cents, από τα 81 cents που περίμεναν οι οικονομικοί αναλυτές, για το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!