Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: H Microsoft βάζει το cloud στην εξίσωση του κβαντικού υπολογιστή
[PestaOla]: H Microsoft βάζει το cloud στην εξίσωση του κβαντικού υπολογιστή

[PestaOla]: H Microsoft βάζει το cloud στην εξίσωση του κβαντικού υπολογιστή

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι πλατφόρμες cloud computing που υποστηρίζει θα μπορούν να λειτουργούν πλήρως σε έναν κβαντικό υπολογιστή.

Η πλατφόρμα Azure θα μπορεί να αποτελεί μέρος του λογισμικού με τη βοήθεια του οποίου λειτουργεί ένας κβαντικός υπολογιστής, ένα ακόμα στοιχείο που επιβεβαιώνει τη σπουδή που επιδεικνύει ο τεχνολογικός κολοσσός για την πολλά υποσχόμενη νέα τεχνολογία. Αυτή τη στιγμή, η Microsoft δοκιμάζει την πλατφόρμα Azure σε τρία διαφορετικά πρωτότυπα κβαντικών υπολογιστών, τα δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο σε Πανεπιστήμια. Είναι ακόμα πρώιμο να πει κανείς ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία, αλλά η Microsoft θεωρεί ότι είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση του quantum computing με το cloud computing.

H νέα υπηρεσία της Microsoft έχει το όνομα Azure Quantum και φέρνει προγραμματιστικά εργαλεία για κβαντικούς υπολογιστές ενσωματωμένα σε μία cloud υπηρεσία. Η υπηρεσία παρουσιάστηκε στο Συνέδριο Ignite της Microsoft και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη τους ερχόμενους μήνες. Η Microsoft τρέχει ένα δικό της πρόγραμμα έρευνας σε κβαντικούς υπολογιστές, αλλά δεν έχει δοκιμάσει ακόμα να δημιουργήσει ένα δικό της αντίστοιχο κομμάτι hardware.

Η υπηρεσία της Microsoft προσφέρει πρόσβαση σε διαφορετικές τεχνολογίες κβαντικής πληροφορικής, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο μία εικόνα για το πώς θα μπορούσε να λειτουργεί η μελλοντική αγορά Πληροφορικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!