Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Μεγάλες οι δαπάνες των τραπεζών για την ασφάλεια του τομέα Πληροφορικής
[PestaOla]: Μεγάλες οι δαπάνες των τραπεζών για την ασφάλεια του τομέα Πληροφορικής

[PestaOla]: Μεγάλες οι δαπάνες των τραπεζών για την ασφάλεια του τομέα Πληροφορικής

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται υπό την πίεση να εντείνουν την ασφάλεια τους, καθώς τάσεις όπως το mobile banking θέτουν τις υποδομές των τραπεζικών πληροφοριακών συστημάτων σε καθεστώς αυξημένου ρίσκου ψηφιακών επιθέσεων.

Όλο και περισσότεροι πελάτες παίζουν σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό περιστατικών ασφαλείας, καθώς το ένα τέταρτο (24%) των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δηλώνει ότι αρκετές από τις απειλές που αντιμετώπισε το 2016 αναγνωρίστηκαν και αναφέρθηκαν από τους πελάτες του.

Σύμφωνα με την Έρευνα Financial Institutions Security Risks, που πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και τη B2B International, οι επενδύσεις στην ασφάλεια βρίσκονται ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Υποφέροντας από επιθέσεις τόσο εναντίον των δικών τους υποδομών όσο και εναντίον των πελατών τους, οι τράπεζες λιανικής έχουν τριπλάσιες χρηματικές δαπάνες σε σύγκριση με μη χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς αντίστοιχου μεγέθους. Επιπλέον, το 64% των τραπεζών παραδέχεται ότι θα επενδύσει στη βελτίωση της ασφάλειας των δικών του πληροφοριακών συστημάτων ανεξαρτήτως από την απόδοση της επένδυσης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των κυβερνητικών ρυθμιστικών αρχών, των ανώτατων διοικητικών στελεχών αλλά και των πελατών του.

Παρότι οι τράπεζες καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες αλλά και μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους ώστε να διασφαλίσουν την περίμετρο τους απέναντι σε γνωστές και άγνωστες ψηφιακές απειλές, προστατεύοντας όλο το εύρος των πληροφοριακών συστημάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή – από τα πιο παραδοσιακά μέχρι τα πιο εξειδικευμένα, τα ATMs και τα τερματικά σημεία πώλησης – παρότι αυτό έχει αποδειχτεί δύσκολο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!