Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Το λογισμικό δημιουργίας εγγράφων στα χέρια επιτιθέμενων
[PestaOla]: Το λογισμικό δημιουργίας εγγράφων στα χέρια επιτιθέμενων

[PestaOla]: Το λογισμικό δημιουργίας εγγράφων στα χέρια επιτιθέμενων

Οι ειδικοί της Kaspersky Lab έχουν ανακαλύψει μία λειτουργία στο δημοφιλές λογισμικό δημιουργίας εγγράφων, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από τους επιτιθέμενους για την έναρξη επιτυχημένων στοχευμένων επιθέσεων.

Χρησιμοποιώντας μια κακόβουλη εφαρμογή που ενεργοποιείται όταν ανοίγει ένα απλό έγγραφο office, οι πληροφορίες σχετικά με το λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στη συσκευή του θύματος αποστέλλονται αυτόματα στους εισβολείς χωρίς να απαιτείται κάποιου είδους αλληλεπίδραση από τον χρήστη. Αυτά τα δεδομένα επιτρέπουν στους επιτιθέμενους να κατανοήσουν τον τύπο του exploit που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να παραβιάσουν τη στοχευμένη συσκευή.

Δεν έχει σημασία σε τι είδους συσκευή ανοίγεται το έγγραφο: η τεχνική επίθεσης λειτουργεί τόσο σε επιτραπέζιες όσο και σε φορητές εκδόσεις του δημοφιλούς λογισμικού επεξεργασίας κειμένου. Η Kaspersky Lab έχει παρατηρήσει αυτή τη μέθοδο δημιουργίας προφίλ πιθανόν θυμάτων να χρησιμοποιείται σε φυσικό περιβάλλον από έναν τουλάχιστον φορέα ψηφιακής κατασκοπείας, τον οποίο οι ερευνητές της εταιρείας αποκαλούν FreakyShelly. Η Kaspersky Lab έχει αναφέρει το θέμα στον πωλητή λογισμικού, αλλά δεν έχει ακόμη πλήρως επιδιορθωθεί.

Λίγο καιρό πριν, ενώ ερευνούσαν τις στοχευμένες επιθέσεις του FreakyShelly, οι ειδικοί της Kaspersky Lab ανίχνευσαν την αποστολή spear-phishing email σε έγγραφα τύπου OLE2 (αυτά χρησιμοποιούν την τεχνολογία Σύνδεσης και Ενσωμάτωσης αντικειμένων που βοηθά τις εφαρμογές να δημιουργούν σύνθετα έγγραφα που περιέχουν πληροφορίες από διάφορες πηγές, ακόμα και από το Διαδίκτυο).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!