Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Η Lenovo εγκαινιάζει το πρώτο της κατάστημα χωρίς… ταμείο
[PestaOla]: Η Lenovo εγκαινιάζει το πρώτο της κατάστημα χωρίς… ταμείο

[PestaOla]: Η Lenovo εγκαινιάζει το πρώτο της κατάστημα χωρίς… ταμείο

Η Lenovo ακολουθεί το μονοπάτι που άνοιξαν οι Alibaba, Walmart, Amazon και άλλοι, δημιουργώντας στο Πεκίνο το πρώτο της κατάστημα από το οποίο λείπουν τα παραδοσιακά ταμεία.

Για να μπει ο καταναλωτής στο Lenovo Lecoo Unmanned Store «χαιρετά» ένα tablet εξοπλισμένο με κάμερα, από το οποίο γίνεται αναγνώριση προσώπου και στη συνέχεια ταυτοποίηση με το προφίλ λογαριασμού του χρήστη. Στη συνέχεια, όπως συμβαίνει και στα καταστήματα Amazon Go , ο καταναλωτής βρίσκει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν, τα παίρνει από το ράφι και… απλά φεύγει. Η χρέωση γίνεται αυτόματα στον συνδεδεμένο λογαριασμό mobile payments.

Αν και η Lenovo είναι γνωστή για την κατασκευή υπολογιστών, φορητών συσκευών και συσκευών για το «έξυπνο σπίτι» εντούτοις το Lecoo, το κατάστημα χωρίς ταμείο, αφορά την πώληση τροφίμων, χυμών και διαφόρων σνακ. Σύμφωνα με αναλυτές, η Lenovo θα χρησιμοποιήσει το εν λόγω κατάστημα σαν ένα πεδίο δοκιμών για μια σειρά από τεχνολογίες, όπως την αναγνώριση προσώπου, τις ηλεκτρονικές και ανέπαφες πληρωμές, το Internet of Things, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επαυξημένη Πραγματικότητα.

Το Lenovo Lecoo Unmanned Store βρίσκεται στο τεχνολογικό πάρκο της εταιρείας, στο Πεκίνο, ενώ σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Lenovo, Daryl Cromer, η εταιρεία μπορεί να μάθει «τα πάντα» από την συγκεκριμένη δοκιμή. «Η αγορές στο συγκεκριμένο κατάστημα είναι εξαιρετικά απλές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!