Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Η Kaspersky προειδοποιεί τους χρήστες εν όψει των χειμερινών εκπτώσεων
[PestaOla]: Η Kaspersky προειδοποιεί τους χρήστες εν όψει των χειμερινών εκπτώσεων

[PestaOla]: Η Kaspersky προειδοποιεί τους χρήστες εν όψει των χειμερινών εκπτώσεων

Οι ερευνητές της Kaspersky ανίχνευσαν μια εφαρμογή Trojan που παραπλανάει τους χρήστες με αυτόκλητες διαφημίσεις και ενισχύει την εγκατάσταση εφαρμογών για διαδικτυακές αγορές – ξεγελώντας τόσο τους χρήστες όσο και τους διαφημιζόμενους.

Αυτή η κακόβουλη εφαρμογή «επισκέπτεται» smartphone app stores, «κατεβάζει» και εκκινεί εφαρμογές και αφήνει ψευδείς κριτικές εκ μέρους του χρήστη, όλα εν αγνοία του κατόχου της συσκευής.

Καθώς πλησιάζουν οι χειμερινές εκπτώσεις, τόσο οι χρήστες όσο και τα brands πρέπει να είναι σε επιφυλακή. Κατά την επιλογή καταστημάτων, οι χρήστες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε κριτικές, ενώ οι λιανοπωλητές αυξάνουν τους προϋπολογισμούς προώθησης και διαφήμισης. Όπως αποδεικνύεται, κανείς δεν μπορεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτό που βλέπει στο διαδίκτυο, καθώς μια νέα εφαρμογή Trojan ενισχύει τις αξιολογήσεις και τις εγκαταστάσεις δημοφιλών εφαρμογών για διαδικτυακές αγορές και διαδίδει πολυάριθμες διαφημίσεις που μπορεί να ενοχλούν τους χρήστες.

Το Trojan, με τίτλο «Shopper», κέντρισε την προσοχή των ερευνητών μετά την εκτεταμένη χρήση της υπηρεσίας προσβασιμότητας της Google. Η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν μια φωνή για να διαβάζουν το περιεχόμενο της εφαρμογής και να αυτοματοποιούν την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον εργασίας χρήστη – σχεδιασμένη για να βοηθά τα άτομα με αναπηρίες. Ωστόσο, στα χέρια των επιτιθέμενων αυτό η λειτουργία αποτελεί μια σοβαρή απειλή για τον ιδιοκτήτη της συσκευής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!