Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Το Juno αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα
[PestaOla]: Το Juno αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα

[PestaOla]: Το Juno αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα

Το διαστημικό σκάφος της NASA, Juno, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Δία, εμφανίζει προβλήματα με τον κινητήρα του. 

Η NASA ισχυρίζεται ότι τα επιστημονικά όργανα του Juno δεν έχουν επηρεαστεί από το μηχανικό πρόβλημα, αλλά εάν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, το Juno θα αναγκαστεί να κάνει λιγότερες ολοκληρωμένες τροχιές γύρω από τον πλανήτη. Το Juno βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Δία από τις 4 Ιουλίου, προσπαθώντας να μας δώσει εικόνες και πληροφορίες του πλανήτη που δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της NASA, οι βαλβίδες ελέγχου ηλίου του Juno δεν φαίνονται να ανταποκρίνονται στις εντολές του κέντρου ελέγχου, στοιχείο που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία πυροδότησης των κινητήρων του διαστημικού σκάφους. Η πυροδότηση του κινητήρα Leros 1b, είναι απαραίτητη για την τοποθέτηση του Juno σε κοντινότερη τροχιά στον Δία.

H νέα ευκαιρία που θα έχει το κέντρο ελέγχου της NASA για να πυροδοτήσει και πάλι τον κινητήρα του Juno είναι στις 11 Δεκεμβρίου, όταν θα βρίσκεται στη βέλτιστη θέση της τροχιάς του σε σχέση με τον πλανήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!