Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: H Ιρλανδία στα δικαστήρια από την Ε.Ε. λόγω Apple
[PestaOla]: H Ιρλανδία στα δικαστήρια από την Ε.Ε. λόγω Apple

[PestaOla]: H Ιρλανδία στα δικαστήρια από την Ε.Ε. λόγω Apple

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να πάει στα δικαστήρια την Ιρλανδία, λόγω του ότι δεν προέβη σε επαρκή φορολόγηση της Apple. 

H Ιρλανδία θα τεθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εξαιτίας της αποτυχίας της να συλλέξει το ποσό των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο και έπρεπε να πληρώσει σε φόρους η Apple. H αμερικανική εταιρεία θεωρείται ότι ευνοήθηκε από την Ιρλανδία και κατάφερε να μην πληρώσει τους φόρους που της αναλογούσαν από την ευρωπαϊκή της δραστηριότητα τον Αύγουστο του 2016.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ένα χρόνο μετά από την απόφαση της Κομισιόν, η Apple δεν έχει πληρώσει τους φόρους της και έτσι έρχεται η σειρά της Ιρλανδίας να τιμωρηθεί για την αδυναμία της να ασκήσει τα απαιτούμενα μέτρα απέναντι στην Apple.

To τελεσίγραφο για την Ιρλανδία ήταν μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του 2017, σύμφωνα με το Reuters, ενώ η Apple μέχρι εκείνη την ημερομηνία δεν είχε εξοφλήσει το ποσό που έπρεπε. Η Ε.Ε. προτίθεται να τιμωρήσει την Ιρλανδία με μία ποινή για τη μη συμμόρφωσή της στα όσα της έχει ζητήσει αναφορικά με την πληρωμή των φόρων από την πλευρά της Apple.

H τιμωρία για τη μη συμμόρφωση εκτιμάται ότι θα είναι ένα πρόστιμο, το οποίο θα επιβληθεί στην Ιρλανδία, η οποία και θεωρείται ότι δεν κινήθηκε ποτέ με αυστηρότητα απέναντι στην Apple.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!