Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 11 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Η Intel ανακοινώνει τα σχέδιά της για την ανάπτυξη 5G laptops έως το 2019
[PestaOla]: Η Intel ανακοινώνει τα σχέδιά της για την ανάπτυξη 5G laptops έως το 2019

[PestaOla]: Η Intel ανακοινώνει τα σχέδιά της για την ανάπτυξη 5G laptops έως το 2019

Έως το τέλος του επόμενου έτους ενδέχεται να δούμε στην αγορά τα πρώτα laptops που θα διαθέτουν δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G.

Αυτό τουλάχιστον ευελπιστεί να επιτύχει η Intel ανακοινώνοντας τα σχέδιά της που περιλαμβάνουν τη συνεργασία με τις Microsoft, Dell, HP και Lenovo. Οι εν λόγω εταιρείες αναμένεται να λανσάρουν συστήματα με ενσωματωμένες 5G συνδέσεις, τα οποία θα είναι διαθέσιμα έως «την εορταστική περίοδο του 2019», χρησιμοποιώντας modems της Intel.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Intel τα νέα 5G modems θα υποστηρίζουν επίσης δίκτυα 2G, 3G και LTE.

Η κίνηση αυτή της Intel έρχεται σαν απάντηση στις κινήσεις της ανταγωνίστριας Qualcomm που επίσης εργάζεται στην ανάπτυξη 5G modems. Η Qualcomm σχεδιάζει οι πρώτες συσκευές να κάνουν την εμφάνισή τους εντός του 2019 ενώ έχει ήδη ανακοινώσει τη συνεργασία της με 18 κατασκευαστές φορητών συσκευών.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε την συμφωνία ανάμεσα στις Qualcomm και Microsoft για την ανάπτυξη των Always Connected PCs , με τις Asus, HP, Lenovo, Samsung και Xiaomi να στηρίζουν την προσπάθεια.

Βέβαια, υπάρχει και το ερώτημα αν θα υπάρχουν και ανάλογα δίκτυα μέχρι τότε ώστε να μπορεί ο χρήστης να εκμεταλλεύεται τις υψηλές ταχύτητες πρόσβασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!