Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 15 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Η Google λανσάρει την ελαφρύτερη έκδοση του Android Oreo
[PestaOla]: Η Google λανσάρει την ελαφρύτερη έκδοση του Android Oreo

[PestaOla]: Η Google λανσάρει την ελαφρύτερη έκδοση του Android Oreo

Η Google είχε προαναγγείλει το Android Go ήδη από τον Μάιο κατά τη διάρκεια του I/O, πλέον η ελαφρύτερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας είναι διαθέσιμη αλλά με λίγο διαφορετικό όνομα.

Πλέον, ονομάζεται Android Oreo (Go edition) και ουσιαστικά είναι ένα «διαφορετικό» λειτουργικό σύστημα σε σχέση με το Android 8.1 από το οποίο προέρχεται. Οι σχετικές ανακοινώσεις εκ μέρους της Google έγιναν στην Ινδία, μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες αγορές για τις οποίες προορίζεται η νέα έκδοση. Άλλωστε, όπως αναφέρεται σε σχετικό blog post της εταιρείας, υπάρχουν περισσότεροι χρήστες του Android στην Ινδία απ’ ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Go Edition αποτελεί μία προσπάθεια ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν την εμπειρία Android με όσο δυνατόν λιγότερες απαιτήσεις σε επίπεδο hardware. Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη διαμόρφωση του Oreo έχει σχεδιαστεί ειδικά για συσκευές με μνήμη RAM από 512MB έως 1GB.

Σύμφωνα με τη Google, στα οφέλη χρήσης της Go Edition περιλαμβάνεται ο κατά 30% μικρότερος χρόνος εκκίνησης και η καλύτερη διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου. Παράλληλα, παρέχονται μια σειρά από ειδικά τροποποιημένες εφαρμογές, στις οποίες περιλαμβάνονται τα Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Chrome και το Files Go, μία νέα εφαρμογή διαχείρισης εφαρμογών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!