Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Η Google εξαγοράζει μέρος της HTC έναντι του ποσού των 1,1 δισ. δολαρίων
[PestaOla]: Η Google εξαγοράζει μέρος της HTC έναντι του ποσού των 1,1 δισ. δολαρίων

[PestaOla]: Η Google εξαγοράζει μέρος της HTC έναντι του ποσού των 1,1 δισ. δολαρίων

Η Google και η HTC προχώρησαν σε σύναψη συμφωνίας ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, μέσω της οποίας η πρώτη θα εξασφαλίζει τις υπηρεσίες συγκεκριμένου προσωπικού της δεύτερης.

Η συμφωνία η οποία τελικά ανακοινώθηκε δεν ήταν ακριβώς αυτό που αναμενόταν . Πιο συγκεκριμένα, η Google δεν εξαγόρασε το σύνολο ή τμήματα της εταιρείας από την Ταϊβάν, όπως δηλαδή είχε συμβεί με την περίπτωση της Motorola μερικά χρόνια νωρίτερα. Αντίθετα, με το ποσό του 1,1 δισ. δολαρίων η Google εξασφαλίζει ότι ομάδα εργαζομένων στην HTC (προφανώς από την ομάδα σχεδιασμού smartphones) θα μεταφερθεί στη δικαιοδοσία της πρώτης. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια μη αποκλειστική άδεια για την πνευματική ιδιοκτησία της HTC.

Με τον τρόπο αυτό η HTC παραμένει μία ανεξάρτητη εταιρεία η οποία θα μπορεί να παράγει τα δικά της smartphones. Από την πλευρά της η Google προσθέτει στο δυναμικό της 2.000 εργαζόμενους της HTC, αλλά καμία από τις εγκαταστάσεις της καθώς πλέον όλες οι εταιρείες παραχωρούν το έργο της κατασκευής των smartphones που σχεδιάζουν σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Την ανακοίνωση της συμφωνίας έκανε ο Rick Osterloh, εκ των αντιπροέδρων της Google και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Motorola.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!