Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Η Google ανακοινώνει νέο σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας
[PestaOla]: Η Google ανακοινώνει νέο σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας

[PestaOla]: Η Google ανακοινώνει νέο σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας

Product photography of the Google Glass wearable.

Η Google προχώρησε στην ανακοίνωση μίας νέας έκδοσης του σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας Glass, προσανατολισμένη στην κάλυψη ειδικών επαγγελματικών αναγκών.

Το Glass Enterprise Edition 2, όπως είναι η επίσημη ονομασία της νέας έκδοσης των γυαλιών, θα κοστίζει στις ΗΠΑ 999 δολάρια και όπως ο προκάτοχός του δεν θα πωλείται απευθείας στους καταναλωτές. Στα νέα του στοιχεία περιλαμβάνονται ο νέος επεξεργαστής, η βελτιωμένη κάμερα και η υποδοχή USB-C που θα επιτρέπει την ταχύτερη φόρτιση. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η τιμή της αρχικής έκδοσης Explorer Edition ήταν 1500 δολάρια.

Η Google φαίνεται να αναμένει υψηλότερη αποδοχή της νέας έκδοσης από το κοινό καθώς η συσκευή έχει μετακινηθεί από την δικαιοδοσία της μητρικής Alphabet και τα ερευνητικά εργαστήριά της και έχει αποδοθεί στην οικογένεια εμπορικών προϊόντων που διαχειρίζεται η Google.

Σχεδιαστικά δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, ωστόσο το Glass Enterprise Edition 2 ενσωματώνει νέο επεξεργαστή, τον Snapdragon XR1 της Qualcomm, ο οποίος έχει σχεδιαστεί ειδικά για λειτουργίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ίδια η Google, το XR1 συνδυάζει την «υπολογιστική όραση με την αναβαθμισμένη μηχανική εκμάθηση». Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Google έχει ήδη λανσάρει ένα εργαλείο υπολογιστικής όρασης, το Lens, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες αυτόματης μετάφρασης πινακίδων ή καταλόγων σε εστιατόρια.

Παράλληλα, έχουν προστεθεί νέα πλαίσια ασφαλείας στο Glass σε συνδυασμό με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία. Σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος «τρέχει» το Android (τι άλλο;) με παράλληλη υποστήριξη του Android Enterprise Mobile Device Management.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!