Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: H Γερουσία εξετάζει τα σχέδια του Facebook για το κρυπτονόμισμά του
[PestaOla]: H Γερουσία εξετάζει τα σχέδια του Facebook για το κρυπτονόμισμά του

[PestaOla]: H Γερουσία εξετάζει τα σχέδια του Facebook για το κρυπτονόμισμά του

Η Αμερικανική Γερουσία φαίνεται πως πιστεύει ότι το Facebook είναι ήδη πολύ μεγάλο και ισχυρό, επομένως η ιδέα του να διακινεί το δικό του νόμισμα το θέτει στο στόχαστρο των αμερικανικών Αρχών.

Με την αφορμή της παρουσίασης του Libra, του κρυπτονομίσματος που παρουσίασε προσφάτως το Facebook, η Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κονγκρέσου έχει προγραμματίσει μία ακρόαση αναφορικά με τις προσπάθειες του πλέον δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου στον πλανήτη να φέρει στο προσκήνιο το δικό του κρυπτονόμισμα, μαζί με το δικό του ψηφιακό πορτοφόλι.

Το Facebook δεν είδε αρνητικά αυτό το γεγονός, καθώς σχολίασε μέσω δηλώσεων στελεχών του πως περιμένει με χαρά την εν λόγω διαδικασία και ανυπομονεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της Γερουσίας των ΗΠΑ. Η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα. Σε αυτή τη φάση, πάντως, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε αναφορικά με τους μάρτυρες που θα κληθούν. Η μόνη πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο αφορά στην πιθανή εξέταση του David Marcus, προσώπου που φέρεται να ασχολείται με τις κινήσεις του Facebook στο πεδίο του blockchain.

Στο πλαίσιο της ακρόασης από την Αμερικανική Γερουσία θα εξεταστεί και το κατά πόσο το Libra, ως το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Facebook, εγείρει ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!