Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Facebook, Twitter και Google συνασπίζονται ενάντια στις ακραίες φωνές του Διαδικτύου
[PestaOla]: Facebook, Twitter και Google συνασπίζονται ενάντια στις ακραίες φωνές του Διαδικτύου

[PestaOla]: Facebook, Twitter και Google συνασπίζονται ενάντια στις ακραίες φωνές του Διαδικτύου

Οι μεγάλοι του Διαδικτύου ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να καταπολεμήσουν τα φαινόμενα διάδοσης της ρητορικής του μίσους, της μισαλλοδοξίας και του εξτρεμισμού που διακινούνται μέσα από τις πλατφόρμες τους.

Μετά τις επιθέσεις στους μουσουλμανικούς λατρευτικούς χώρους στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας και τη ζωντανή μετάδοση της αποτρόπαιας πράξης μέσω Facebook, έγινε ένα κάλεσμα σε όλες τις πλατφόρμες online μεταφοράς περιεχομένου, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στο τι κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, μαζί με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντεν, μετά από τη συνάντησή τους στο Παρίσι, ανακοίνωσαν το πλαίσιο συμφωνίας με τον τίτλο “Κάλεσμα του Κράιστσερτς”, στο οποίο συμμετέχουν οι Facebook, Twitter, Google, Microsoft και Amazon. Ο σκοπός της συμφωνίας αυτής είναι να συνεργαστούν τόσο οι κολοσσοί του Διαδικτύου όσο και οι παγκόσμιοι ηγέτες προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης του online εξτρεμισμού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν μπήκαν στη συμφωνία αυτή, δηλώνοντας ότι στέκονται εναντίον της ρητορικής του μίσους και της προώθησης εξτρεμιστικών φωνών μέσω του Διαδικτύου. Η αμερικανική πλευρά σημειώνει ότι πιέζει τις μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες να διενεργούν αυστηρότερους ελέγχους στο κομμάτι της χρήσης των υποδομών τους για τη μετάδοση μηνυμάτων που προωθούν τους σκοπούς της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

Facebook, Twitter, Google, Microsoft και Amazon συμφώνησαν να ακολουθήσουν ένα σχέδιο που αποτελείται από 9 διακριτά βήματα, έτσι ώστε να εξαλειφθούν τα ρατσιστικά και προπαγανδιστικά μηνύματα από τις πλατφόρμες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!