Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: FaceApp: 6 απαντήσεις για την εφαρμογή που «γερνάει» τις φωτογραφίες
[PestaOla]: FaceApp: 6 απαντήσεις για την εφαρμογή που «γερνάει» τις φωτογραφίες

[PestaOla]: FaceApp: 6 απαντήσεις για την εφαρμογή που «γερνάει» τις φωτογραφίες

Η εφαρμογή FaceApp «σαρώνει» σε όλο τον κόσμο: Πρόκειται για το app που (μεταξύ άλλων) τροποποιεί τις φωτογραφίες χρηστών έτσι ώστε να μοιάζουν γηραιότεροι, και είχε τεράστια απήχηση τον τελευταίο καιρό, με μεγάλους αριθμούς χρηστών να ανεβάζουν φωτογραφίες τους στα social media.

Ωστόσο, καθώς το συγκεκριμένο εργαλείο έγινε «viral» τις τελευταίες ημέρες, κάποιοι εκφράζουν προβληματισμούς σχετικά με τους όρους και τις συνθήκες χρήσης τους- και τι σημαίνουν για τις φωτογραφίες και τα δεδομένα των χρηστών: Πολλοί λένε πως η εταιρεία αποκτά πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων χρηστών, ωστόσο η ίδια η FaceApp ανακοίνωσε πως οι περισσότερες φωτογραφίες διαγράφονται από τους servers της μέσα σε 48 ώρες από το ανέβασμά τους. Επίσης, σημείωσε πως ανεβάζει μόνο εικόνες που οι χρήστες επέλεξαν για επεξεργασία και όχι επιπλέον φωτογραφίες.

Το BBC απαντά, στο πλαίσιο σχετικού αφιερώματος, σε μια σειρά ερωτημάτων για την εφαρμογή.

Τι είναι το FaceApp;

Δεν είναι μια καινούρια εφαρμογή: Είχε εμφανιστεί στην επικαιρότητα και δύο χρόνια πριν, με τα «ethnicity filters» του, που «μεταμόρφωναν» τους χρήστες σε άτομα άλλης εθνικότητας/ φυλής. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και εγκαταλείφθηκε. Ωστόσο, έχει και άλλες δυνατότητες, όπως το να κάνει τους «κατσούφηδες» χαμογελαστούς, να «περνάει» makeup κ.α. Όλα αυτά γίνονται μέσω τεχνητής νοημοσύνης, με έναν αλγόριθμο να παίρνει την εικόνα του προσώπου και να την τροποποιεί με βάση άλλες εικόνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!