Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Έρευνα: Κρύβουν miners με το πρόσχημα νόμιμων θεματικών εφαρμογών
[PestaOla]: Έρευνα: Κρύβουν miners με το πρόσχημα νόμιμων θεματικών εφαρμογών

[PestaOla]: Έρευνα: Κρύβουν miners με το πρόσχημα νόμιμων θεματικών εφαρμογών

Οι ερευνητές της Kaspersky Lab έχουν ανακαλύψει ότι όλο και περισσότεροι ψηφιακοί εγκληματίες στρέφουν την προσοχή τους σε κακόβουλα λογισμικά εξόρυξης κρυπτονομισμάτων εις βάρος των φορητών συσκευών των χρηστών.

Οι συγκεκριμένοι εγκληματίες γίνονται ακόμη πιο άπληστοι, χρησιμοποιώντας όχι μόνο κακόβουλα λογισμικά, αλλά και επικίνδυνα εργαλεία, κρύβοντας λειτουργίες mining σε δημοφιλείς ποδοσφαιρικές και VPN εφαρμογές για να επωφεληθούν από εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστα θύματα.

Το καυτό θέμα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί από τους ψηφιακούς εγκληματίες, καθώς επιδιώκουν τη συνεχή αύξηση των κερδών τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, κάνουν εξόρυξη σε υπολογιστές, servers, laptops και φορητές συσκευές. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η εξόρυξη κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιούν. Οι ειδικοί της Kaspersky Lab βρήκαν αποδείξεις ότι οι εγκληματίες προσθέτουν δυνατότητες εξόρυξης σε νόμιμες εφαρμογές, εξαπλώνοντάς τες υπό το πρόσχημα εφαρμογών αναμετάδοσης ποδοσφαιρικού αγώνα και VPN – με τη Βραζιλία και την Ουκρανία να είναι τα κύρια θύματά τους.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Kaspersky Lab, τα πιο δημοφιλή «νόμιμα miners» είναι οι εφαρμογές που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Η κύρια λειτουργία τους είναι να αναμεταδίδουν βίντεο ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν διακριτικά εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Για τον σκοπό αυτό, οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν το Coinhive JavaScript miner. Όταν οι χρήστες ξεκινούν την προβολή, η εφαρμογή ανοίγει ένα αρχείο HTML με ενσωματωμένο JavaScript, μετατρέποντας την CPU ισχύ των επισκεπτών στο κρυπτονόμισμα Monero προς όφελος του δημιουργού του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!