Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Το επόμενης γενιάς PlayStation 5 της Sony θα λανσαριστεί στα τέλη του 2020
[PestaOla]: Το επόμενης γενιάς PlayStation 5 της Sony θα λανσαριστεί στα τέλη του 2020

[PestaOla]: Το επόμενης γενιάς PlayStation 5 της Sony θα λανσαριστεί στα τέλη του 2020

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, Jim Ryan, αποκάλυψε ότι η επόμενης γενιάς παιχνιδοκονσόλα της εταιρείας θα ονομάζεται PlayStation 5 ενώ παράλληλα προχώρησε σε λεπτομέρειες τόσο των χαρακτηριστικών της όσο και την ημερομηνίας κυκλοφορίας της.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Sony αποκάλυψε ότι η νέα παιχνιδοκονσόλα, που επίσημα θα αποκαλείται PlayStation 5, θα ανακοινωθεί και θα είναι εμπορικά διαθέσιμη λίγο πριν την περίοδο των εορτών του 2020, δηλαδή στα τέλη της επόμενης χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony είχε ήδη αποκαλύψει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας από τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο.

Στα νέα στοιχεία του PS5 θα περιλαμβάνονται τα αναβαθμισμένα γραφικά τα οποία θα βασίζονται σε νέα τεχνολογία διαχείρισης των εφέ φωτισμού (ray tracing) σε ένα παιχνίδι. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα υποστηρίζεται από την GPU (την μονάδα γραφικών) της κονσόλας. Επίσης, αλλαγή θα επέλθει και στην τεχνολογία αποθήκευσης: το PS5 θα διαθέτει νέο δίσκο τεχνολογίας SSD (solid-state drive) που θα επιτρέπει την ταχύτερη εκκίνηση αλλά και το ταχύτερο φόρτωμα των παιχνιδιών. Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα στον κάτοχο της κονσόλας να εγκαθιστά ένα παιχνίδι σε έκδοση multiplayer ή single-player χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσει ολόκληρο το νέο παιχνίδι.

Νέο θα είναι και το χειριστήριο της κονσόλας, με τον Ryan να αποκαλύπτει ότι ο νέος controller θα υιοθετήσει τεχνολογίας αφής (haptic feedback) που θα αντικαταστήσει την προγενέστερη αίσθηση δόνησης (rumble).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!