Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: H επόμενη γενιά supercomputers έχει την υπογραφή της Intel
[PestaOla]: H επόμενη γενιά supercomputers έχει την υπογραφή της Intel

[PestaOla]: H επόμενη γενιά supercomputers έχει την υπογραφή της Intel

Στο 2021 τοποθετεί η Intel την πρώτη εμφάνιση των supercomputers, οι οποίοι θα λειτουργούν σε ρυθμούς exascale.

H Intel βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προκειμένου να μπορέσει να παρουσιάσει την επόμενη γενιά υπερυπολογιστών, τοποθετώντας χρονικά την παρουσίαση αυτή στις αρχές του 2021. Το γεγονός ότι οι νέοι supercomputers που θα κάνουν την εμφάνισή τους τότε θα λειτουργούν σε επίπεδα exascale σημαίνει ότι όσοι τους χρησιμοποιούν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν για ερευνητικούς -και όχι μόνο- σκοπούς την αυξημένη υπολογιστική ισχύ και τη σαφώς μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων που θα προσφέρουν τα συστήματα αυτά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε άρθρο του το New Atlas, το σύστημα Aurora της Intel θα είναι περίπου χίλιες φορές πιο ισχυρό από μία υλοποίηση επιπέδου petascale που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2008 και εξακολουθεί να βρίσκεται σε ευρεία χρήση σήμερα. Ο υπερυπολογιστής Aurora της Intel θα είναι ο πρώτος exascale υπολογιστής που θα παρουσιαστεί στις ΗΠΑ και υπολογίζεται πως θα είναι περίπου πέντε φορές πιο ισχυρός από το supercomputer Summit, στο Oak Ridge National Laboratory και θεωρείται ο κορυφαίος υπερυπολογιστής σε χρήση σήμερα, με την ισχύ του να φτάνει τα 200 petaflops.

O Intel Aurora εννοείται ότι θα έχει συστήματα τελευταίας γενιάς της Intel στο εσωτερικό του, ενώ είναι σχεδιασμένος να τρέχει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με εφαρμογές deep learning και high performance computing.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!