Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Ενδεχόμενη εμπλοκή παρόχων Internet σε υπόθεση spyware
[PestaOla]: Ενδεχόμενη εμπλοκή παρόχων Internet σε υπόθεση spyware

[PestaOla]: Ενδεχόμενη εμπλοκή παρόχων Internet σε υπόθεση spyware

Οι ερευνητές της ESET έχουν εντοπίσει εκστρατείες παρακολούθησης που χρησιμοποιούν μία νέα παραλλαγή του FinFisher, του περίφημου spyware που είναι επίσης γνωστό ως FinSpy.

Επτά χώρες έχουν πέσει θύματα της εκστρατείας (για λόγους προστασίας η ESET δεν θα κατονομάσει ποιες είναι αυτές). Σε δύο από αυτές, είναι πιθανό μεγάλες εταιρίες παροχής υπηρεσιών Internet να έχουν εμπλακεί στη μόλυνση των στόχων της εκστρατείας παρακολούθησης.

«Σε δύο περιπτώσεις στο σύνολο των εκστρατειών, το spyware έχει εξαπλωθεί μέσω μιας επίθεσης τύπου man-in-the-middle και πιστεύουμε ότι μεγάλοι πάροχοι διαδικτύου έπαιξαν το ρόλο του ενδιάμεσου – man in the middle» εξηγεί ο Filip Kafka, ο αναλυτής malware της ESET που διεξήγαγε την έρευνα.

Το FinFisher είναι λογισμικό κατασκοπείας (spyware) που έχει προωθηθεί ως ένα εργαλείο επιβολής του νόμου και έχει χρησιμοποιηθεί από κυβερνητικούς φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Θεωρείται επίσης ότι έχει χρησιμοποιηθεί από καταπιεστικά καθεστώτα.

To spyware FinFisher διαθέτει εκτεταμένες δυνατότητες κατασκοπείας, όπως ζωντανή παρακολούθηση μέσω webcam και μικροφώνων, keylogging και εξαγωγή αρχείων. Ωστόσο, η σημαντικότερη καινοτομία του είναι ο τρόπος με τον οποίο το εργαλείο παρακολούθησης διεισδύει στους υπολογιστές-στόχους.

Όταν ένας χρήστης, που αποτελεί στόχο, πρόκειται να κατεβάσει μία από τις πολλές δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το WhatsApp, το Skype ή το VLC Player, αυτές ανακατευθύνονται στον διακομιστή του εισβολέα, για να αποκτήσουν ένα πακέτο trojan λογισμικού μολυσμένο με FinFisher.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!