Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: O Elon Musk ετοιμάζει interface ανθρώπου – υπολογιστή
[PestaOla]: O Elon Musk ετοιμάζει interface ανθρώπου – υπολογιστή

[PestaOla]: O Elon Musk ετοιμάζει interface ανθρώπου – υπολογιστή

Η εταιρεία Neuralink, συμφερόντων Elon Musk, δηλώνει ότι θα έχει σύντομα έτοιμο ένα interface εγκεφαλικής επικοινωνίας ανθρώπου – υπολογιστή. 

Μάλιστα, η εταιρεία του Elon Musk σημειώνει ότι θα έχει έτοιμη τη σχετική τεχνολογία μέσα στα προσεχή τέσσερα χρόνια. Αρχικά, ένα τέτοιο interface θα αποσκοπεί προς χρήση από άτομα με κάποια εγκεφαλική βλάβη ή αναπηρία, με σκοπό τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και αλληλεπίδρασής τους με έναν υπολογιστή. Για όλους τους άλλους χρήστες, η τεχνολογία αναμένεται να αργήσει λιγάκι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Elon Musk.

Οι φιλοδοξίες της Neuralink και του Elon Musk φαίνεται πως είναι μεγάλες, με απώτερο σκοπό τους την ενοποιημένη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου με εκείνο της μηχανής. Σε πρώτη φάση, τα βραχυπρόθεσμα σχέδια της Neuralink είναι να βοηθήσουν τα άτομα με εγκεφαλικές βλάβες να αλληλεπιδράσουν με έναν υπολογιστή. Τα μακροπρόθεσμα σχέδια της Neuralink, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ξεφεύγουν λιγάκι και αγγίζουν τα όρια των έργων επιστημονικής φαντασίας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο ίδιος ο Elon Musk και αναφέρει το Reuters, με δύο εγκεφαλικά interfaces, το ένα του ανθρώπου και το άλλο της μηχανής, ο μελλοντικός άνθρωπος θα μπορεί να εκτελεί περισσότερες πολύπλοκες εργασίες στη μονάδα του χρόνου, επεκτείνοντας τις δυνατότητες του εγκεφάλου του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!