Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Η Cosmote ανακοινώνει ρεκόρ κίνησης δεδομένων το Πάσχα
[PestaOla]: Η Cosmote ανακοινώνει ρεκόρ κίνησης δεδομένων το Πάσχα

[PestaOla]: Η Cosmote ανακοινώνει ρεκόρ κίνησης δεδομένων το Πάσχα

Νέο ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cosmote το φετινό Πάσχα, με τη συνολική κίνηση mobile data, από τη Μ. Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, να φτάνει τα 1,4 petabytes.

Η συνολική κίνηση εμφανίζει αύξηση της τάξης του 41% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Cosmote, το τετραήμερο 6/4-9/4, πάνω από το 60% της συνολικής κίνησης mobile data έγινε μέσω δικτύου 4G/ 4G+, σημειώνοντας αύξηση 80%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Συγκεντρώνοντας το 22% του συνολικού όγκου κίνησης δεδομένων, το Instagram αναδείχθηκε και πάλι το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ακολούθησε το Youtube με 21% και το Facebook με 14%.

Βάσει της κίνησης δεδομένων, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι Έλληνες και ξένοι εκδρομείς ανέδειξαν την Κέρκυρα ως τον πιο δημοφιλή Πασχαλινό προορισμό και ακολούθησαν η Πάτρα, ο Βόλος, τα Χανιά, η Χαλκίδα και τα Καλάβρυτα. Βάσει στοιχείων roaming, οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Γερμανία και την Αγγλία, ενώ ακολούθησαν Ιταλία, Κύπρος, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Στην αύξηση της κίνησης δεδομένων συνέβαλαν η συνεχής επέκταση των δικτύων κινητής Cosmote σε όλη τη χώρα, αλλά και η προσφορά Giga Now για 5GB με €0,90 για όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!