Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Τα botnets «εξόρυξης bitcoin» επέστρεψαν μολύνοντας χιλιάδες υπολογιστές
[PestaOla]: Τα botnets «εξόρυξης bitcoin» επέστρεψαν μολύνοντας χιλιάδες υπολογιστές

[PestaOla]: Τα botnets «εξόρυξης bitcoin» επέστρεψαν μολύνοντας χιλιάδες υπολογιστές

Η Ομάδα Anti-Malware Έρευνας της Kaspersky Lab αναγνώρισε δύο botnets υπολογιστών που έχουν «μολυνθεί» με κακόβουλο λογισμικό, τα οποία μυστικά εγκαθιστούν cryptocurrency miners.

Πρόκειται για νόμιμο λογισμικό που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη (“mine”) εικονικών νομισμάτων βάσει της blockchain τεχνολογίας. Στη μία περίπτωση οι ερευνητές ήταν σε θέση να υπολογίσουν ότι ένα δίκτυο 4.000 υπολογιστών μπορεί να αποφέρει στους κατόχους του μέχρι και 30.000$ τον μήνα και σε άλλη περίσταση οι ερευνητές έγιναν μάρτυρες ενός «τζακ ποτ»’ που ξεπερνούσε τα 200.000$ από ένα PC botnet 5.000 υπολογιστών.

Η αρχιτεκτονική του Bitcoin και άλλων cryptocurrencies υποδηλώνει ότι εκτός από την αγορά cryptocurrency, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μια νέα νομισματική μονάδα (ή κέρμα) χρησιμοποιώντας την υπολογιστική ισχύ υπολογιστών που διαθέτουν εξειδικευμένο λογισμικό για “mining”. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ιδέα που κρύβεται πίσω από τα cryptocurrencies, όσα περισσότερα νομίσματα παράγονται, τόσος περισσότερος χρόνος και υπολογιστική δύναμη απαιτούνται για να δημιουργήσεις ένα νέο νόμισμα.

Πριν από μερικά χρόνια, το κακόβουλο λογισμικό εγκαθιστούσε μυστικά Bitcoin miners (που χρησιμοποιούν τους υπολογιστές των θυμάτων για την εξόρυξη νομισμάτων για ψηφιακούς εγκληματίες), συνηθισμένη πρακτική στο τοπίο των απειλών, αλλά όσα περισσότερα Bitcoins εξορύσσονταν, τόσο πιο δύσκολη γινόταν η εξόρυξη καινούριων και σε μερικές περιπτώσεις αυτή η μέθοδος δεν ήταν χρήσιμη: το πιθανό οικονομικό όφελος που μπορούσε να έχει ένας εγκληματίας από μια προσπάθεια εξόρυξης bitcoin δεν κάλυπτε τις επενδύσεις που απαιτούνταν για τη δημιουργία και τη διανομή κακόβουλου λογισμικού αλλά και το σύστημα υποστήριξης της υποδομής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!