Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 10 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Τα 3D εκτυπωμένα σπίτια θα αποτελέσουν λύσεις μαζικής παραγωγής
[PestaOla]: Τα 3D εκτυπωμένα σπίτια θα αποτελέσουν λύσεις μαζικής παραγωγής

[PestaOla]: Τα 3D εκτυπωμένα σπίτια θα αποτελέσουν λύσεις μαζικής παραγωγής

Η Consolidated Contractors Company συνεργάστηκε με την τεχνολογική εταιρεία CyBe στη Σαουδική Αραβία για να ολοκληρώσει ένα πρότυπο mainstream 3D εκτυπωμένο σπίτι.

Η πρώτη παγκοσμίως ρεαλιστική προσέγγιση για μαζική παραγωγή 3D εκτυπωμένων σπιτιών έχει ξεκινήσει με επιτυχία στη Σαουδική Αραβία με την καινοτόμο δημιουργία ενός μοναδικού πρότυπου 3D εκτυπωμένου σπιτιού, οδηγώντας στο επόμενο επίπεδο την τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης σε mainstream κατασκευή.

Η Εθνική Εταιρεία Στέγασης (National Housing Company) στη Σαουδική Αραβία ανέθεσε στη Consolidated Contractors Company, διεθνή ηγέτη στον τομέα των κατασκευών και στην τεχνολογική εταιρεία CyBe τη δημιουργία του πρότυπου 3D εκτυπωμένου σπιτιού, ως μέρος του οράματος της μεταμόρφωσης της βιομηχανίας στέγασης παγκοσμίως με καινοτόμες τεχνολογίες – απαντώντας στις αυξανόμενες και κρίσιμες απαιτήσεις στέγασης τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και παγκοσμίως.

Το συλλογικό αυτό έργο αποτελεί το πρώτο βήμα από τα πολλά που θα γίνουν για την καθιέρωση της 3D εκτύπωσης ως mainstream μεθόδου κατασκευής και πιστοποιεί ότι νέες προσεγγίσεις, όπως οι στιβαροί τοίχοι και η πλήρης ενσωμάτωση των μηχανολογικών, ηλεκτρικών και υδραυλικών καλωδιώσεων κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης –προσεγγίσεις που διερευνήθηκαν με αυτό το πιλοτικό έργο- διερευνώνται διεξοδικά προκειμένου να εφαρμόζονται σε μελλοντικές φάσεις.

Το έργο δεν αποτελεί απλά μία απτή απόδειξη σχετικά με την τεχνολογία 3D εκτύπωσης, αλλά εξέτασε τη ρεαλιστική υιοθέτηση της τεχνολογίας 3D εκτύπωσης σε mainstream κατασκευή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!