Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Οι 10 τεχνολογικές καινοτομίες που θα σώσουν την ανθρωπότητα
[PestaOla]: Οι 10 τεχνολογικές καινοτομίες που θα σώσουν την ανθρωπότητα

[PestaOla]: Οι 10 τεχνολογικές καινοτομίες που θα σώσουν την ανθρωπότητα

Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται προ των πυλών, η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί για τους κινδύνους που απειλούν την ανθρωπότητα, αλλά η τεχνολογία είναι εδώ για να δώσει λύσεις και ελπίδα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες και τα όσα αναφέρει η τεχνολογική επιθεώρηση ZDNet, υπάρχουν 10 τεχνολογικές εξελίξεις που μπορούν να βοηθήσουν ώστε ο μοντέρνος άνθρωπος να μπορέσει να δει το μέλλον με αισιοδοξία. Μία από τις καινοτομίες στις οποίες μπορεί να εναποθέτει τις ελπίδες της η ανθρωπότητα είναι το γυαλί με ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τα μοντέρνα κτίρια να παράγουν καθαρή ενέργεια για τις ανάγκες τους. Ήδη το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ έχει παρουσιάσει μία ιδιαιτέρως αποδοτική πρόταση. Από την άλλη, το γραφένιο, με την αντοχή του ατσαλιού και το λεπτό του προφίλ είναι το υλικό του μέλλοντος. Από το 2004, όταν ανακαλύφθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ερευνητών όλου του κόσμου.

Μιλώντας περισσότερο για υλικά, τα πλαστικά που δημιουργούνται από φυτικές πηγές είναι μία λύση για τη δημιουργία πιο φιλικών στο περιβάλλον απορριμάτων, ενώ στην τέταρτη θέση των στοιχείων που το μέλλον μπορεί να προσφέρει προς όφελος του πλανήτη είναι το κρέας που δεν προέρχεται από ζώα, αλλά από εναλλακτικές πηγές, προσφέροντας την ίδια διατροφική αξία. Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους παραγωγοί κρέατος υψηλής διατροφικής αξίας και πολύ ωραίας γεύσης που δεν προέρχονται από ζώα και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον μέχρι να φτάσουν στο πιάτο μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!