Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ζάεφ στο BBC: Η Ελλάδα διασφάλισε όνομα erga omnes, ενώ εμείς erga omnes ταυτότητα
[Παρασκήνιο]: Ζάεφ στο BBC: Η Ελλάδα διασφάλισε όνομα erga omnes, ενώ εμείς erga omnes ταυτότητα

[Παρασκήνιο]: Ζάεφ στο BBC: Η Ελλάδα διασφάλισε όνομα erga omnes, ενώ εμείς erga omnes ταυτότητα

Η Ελλάδα με τη συμφωνία των Πρεσπών διασφάλισε «όνομα erga omnes», ενώ τα Σκόπια «erga omnes ταυτότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας ήταν αισιόδοξος για την επικύρωση της συμφωνίας με το δημοψήφισμα που προγραμματίζεται για το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 75% των πολιτών είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Πάνω από το 70% των πολιτών θεωρεί ότι το ζήτημα αυτό θα έπρεπε να είχε λυθεί και ότι τώρα είναι καλή στιγμή και ότι περισσότερο από το 75% θα συμμετάσχει στο δημοψήφισμα», είπε.

Για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι η ΠΓΔΜ δεν έχει «εδαφικές αξιώσεις, προστατεύουμε τα σύνορα και σεβόμαστε την κληρονομιά των Ελλήνων και των Μακεδόνων της Ελλάδας».

Στη συνέχεια αστειεύτηκε λέγοντας ότι το μόνο που θέλουν είναι «να βρεθούν στις όμορφες παραλίες της Ελλάδας, στα όμορφα νησιά για να στηρίξουν τον τουρισμό και να ενισχύσουν τους φιλικούς δεσμούς των δύο χωρών».

Σχολιάστε …

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!