Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην Ευρωβουλή: Απαιτείται υπεράσπιση της κυπριακής ΑΟΖ ως ευρωπαϊκή
[Παρασκήνιο]: Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην Ευρωβουλή: Απαιτείται υπεράσπιση της κυπριακής ΑΟΖ ως ευρωπαϊκή

[Παρασκήνιο]: Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην Ευρωβουλή: Απαιτείται υπεράσπιση της κυπριακής ΑΟΖ ως ευρωπαϊκή

Παρέμβασή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Η Τουρκία μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό εταίρο της ΕΕ, έναν φίλο και καλό γείτονα. Κι εμείς διαχρονικά έχουμε αποδείξει την προσήλωσή μας σε ένα κοινό μέλλον ειρήνης και συνεργασίας. Δυστυχώς, οι γείτονες με τη στάση τους ξεπερνούν κάθε όριο. Οποιαδήποτε ανοχή τέτοιων παραβιάσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα επικίνδυνο προηγούμενο διεθνούς αυθαιρεσίας», ανέφερε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Μεϊμαράκη

«Κύριε Πρόεδρε,

Η σημερινή συζήτηση αποτυπώνει την υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε τα κοινά μας σύνορα, τα κοινά μας συμφέροντα.

Την υπεράσπιση της Κυπριακής ΑΟΖ ως Ευρωπαϊκής, και την υποχρέωση σεβασμού από όλους, όπως οριοθετείται από το Δίκαιο της Θάλασσας και όπως προστάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί παράδειγμα διεθνούς νομιμότητας παγκοσμίως. Αυτό συμβαίνει γιατί πρωτίστως υπάρχει κουλτούρα και σεβασμός στις θεσμικές δομές και την δικαϊκή τάξη. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου στην αίθουσα αυτή σωστά αναδεικνύονται πολιτικά ζητήματα τρίτων χωρών. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε ως ΕΕ επιβάλει κυρώσεις, ενώ μόλις τον περασμένο Ιούλιο θέσαμε ως ΕΛΚ το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία με τη γνωστή απόφαση του Συμβουλίου.

Η Τουρκία όμως συνεχίζει να μας προκαλεί. Διαχρονικά καταπατά κάθε κανόνα. Κάθε κεκτημένο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!