Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τζέφρι Πάιατ στο συνέδριο του Economist: Η Ελλάδα μετατράπηκε από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων
[Παρασκήνιο]: Τζέφρι Πάιατ στο συνέδριο του Economist: Η Ελλάδα μετατράπηκε από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων

[Παρασκήνιο]: Τζέφρι Πάιατ στο συνέδριο του Economist: Η Ελλάδα μετατράπηκε από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων

Ιδιαίτερα επαινετικός για την Ελλάδα ήταν ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist. Ο κ. Πάιατ είπε ότι «η Ελλάδα μετατράπηκε από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων».

Ο Αμερικανός πρέσβης, στην ομιλία του, συνεχάρη τον νέο Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του για την «άψογη μετάβαση και προσήλωση», όπως είπε, στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Επίσης, ο κ. Πάιατ, αφού σημείωσε ότι η συνάντηση του νέου υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ καταδεικνύουν την συνέχισε με ταχύτητα της προόδου των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σημείωσε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας βρίσκονται στο καλύτερο σημείο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη σχέση μας και συνεργασία μας» σημείωσε ο Τζέφρι Πάιατ και συνέχισε λέγοντας ότι πλέον η συνεργία των δύο χωρών αφορά πολλούς τομείς όπως την ενέργεια το εμπόριο και άλλους.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι η προστάτιδα χώρα και ο πυλώνας σταθερότητας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αναφερόμενος στα Βαλκάνια ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επικεντρώνονται στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Πάιατ για Τουρκία: Προς το συμφέρον της η καλή σχέση με την Ελλάδα

Για την Τουρκία ο κ. Πάιατ υπογράμμισε ότι «χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Ελλάδας για να εμβάθυνση των σχέσεων με την Τουρκία, γιατί είμαστε όλοι σύμμαχοι» και τόνισε κανείς δεν μπορεί να αντέξει ένα ατύχημα στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!