Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τσίπρας: «Επαναστατικός» επικήδειος στην Κούβα (ΒΙΝΤΕΟ)
[Παρασκήνιο]: Τσίπρας: «Επαναστατικός» επικήδειος στην Κούβα (ΒΙΝΤΕΟ)

[Παρασκήνιο]: Τσίπρας: «Επαναστατικός» επικήδειος στην Κούβα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Κούβα βρίσκεται από χτες, Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας για να αποτίσει φόρο τιμής στην εκδήλωση μνήμης για τον Κουβανό ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο.

Μια κίνηση που προκάλεσε ποικίλες και έντονες αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς οικονομία και κοινωνία βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα από την Κούβα όταν ανέβηκε στο βήμα για να αποχαιρετίσει «ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης» όπως χαρακτήρισε τον εκλιπόντα Κάστρο, ο οποίος ήταν και ένας προσωπικός του ήρωα. Άλλωστε, το ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που παρέστη αυτοπροσώπως στο κουβανικό πένθος για τον Φιντέλ, δεν στερείται συμβολικού βάρους.

«’Ελευθερία ή θάνατος’ ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της κουβανικής Επανάστασης το 1959» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην κορύφωση της ρητορικής έντασης, που έλαβε χλιαρής ανταπόκρισης από τους χιλιάδες του κόσμου που βρίσκονταν στην εμβληματική Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα.

Δείτε τον επικήδειο λόγο του Έλληνα πρωθυπουργού:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!