Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τα τρία βήματα στο πρώτο δυνατό κρας τεστ της κυβέρνησης Μητσοτάκη
[Παρασκήνιο]: Τα τρία βήματα στο πρώτο δυνατό κρας τεστ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

[Παρασκήνιο]: Τα τρία βήματα στο πρώτο δυνατό κρας τεστ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα και ουσιαστικά το πρώτο κρίσιμο κρας τεστ.

Το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους νεοεκλεγέντες βουλευτές που δέχτηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο. «Εμείς ακολουθούμε άλλη πολιτική. Πιο αυστηρή. Δεν ακολουθούμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε, δίνοντας έμφαση στις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με όσα σημείωνε το iefimerida.gr, η αλλαγή πολιτικής εστιάζεται σε τρεις κατευθύνσεις, καθώς δίνεται έμφαση στην αποτροπή και την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου ώστε να υπάρξει άμεση αύξηση των επιστροφών στην Τουρκία και στη διεθνοποίηση του ζητήματος σε όλα τα επίπεδα.

Από την κυβέρνηση δίνουν μεγάλη σημασία στην αύξηση της επιτήρησης στο Αιγαίο και τον Έβρο ώστε να περιοριστούν οι ροές που έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο δίμηνο.

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει αφορά στο ένα σκέλος την αποτροπή, με πολιτικές που στοχεύουν στο τι πρέπει να γίνει ώστε να μην έρχονται μετανάστες και δεύτερον στο πώς θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι Αρχές όταν έρθουν.

Η Αθήνα επιθυμεί να έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο όταν θα θέσει το θέμα, επισήμως, στη Σύνοδο Κορυφής 17 και 18 Οκτωβρίου. Έχοντας πραγματοποιήσει τα πρώτα βήματα από δικής της πλευράς θα ζητήσει από τους εταίρους μεγαλύτερη αλληλεγγύη και συνεργασία για την αντιμετώπιση ενός ευρωπαϊκού προβλήματος, του οποίου η Ελλάδα σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!