Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τέλος ο φόρος επιτηδεύματος για τους αγρότες
[Παρασκήνιο]: Τέλος ο φόρος επιτηδεύματος για τους αγρότες

[Παρασκήνιο]: Τέλος ο φόρος επιτηδεύματος για τους αγρότες

Σήμερα στην Βουλή κατατέθηκε ο νέος νόμος που καταργεί τον φόρο επιτηδεύματος για τους αγρότες. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπερψηφιστεί.

Πιο αναλυτικά με το νόμο αυτό εξαιρούνται από το φορολογικό έτος 2018 και εφ’εξής οι αγρότες μέλη αγροτικών συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 του ν. 4384/2016 , οι αγροτικοί συνεταιρισμοί , οι σχολικοί συνεταιρισμοί , οι φορείς Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας με τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ή Συνεταιρισμού Εργαζομένων ανεξαρτήτως αν έχει παρέλθει ή όχι πενταετία από την πρώτη έναρξη εργασιών τους, καθώς και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που βρίσκονται σε κατάσταση εκκαθάρισης, πτώχευσης ή αδράνειας

Η Υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε ότι αυτή η τροπολογία ήταν μια δέσμευση του πρωθυπουργού που είχε εξαγγείλει στην ΔΕΘ και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μας στη ΔΕΘ, στις επόμενες μέρες έρχονται και τα υπόλοιπα μέτρα στη Βουλή για ψήφιση.Η τροπολογία αφορά αγρότες μέλη αγροτικών συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 του νόμου 4384 του 2016 δηλαδή αυτοί που προσκομίζουν το 80% της παραγωγής τους στους συνεταιρισμούς,επίσης οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι σχολικοί συνεταιρισμοί.

Οι φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας με τη μορφή κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, οι συνεταιρισμοί εργαζομένων καθώς και οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής που βρίσκονται σε εκκαθάριση, σε πτώχευση ή σε αδράνεια.
Ξεκινάμε με ένα μικρό βήμα και ξετυλίξουμε σιγά σιγά το κουβάρι της μείωσης και της ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από τα βάρη των μνημονίων».

Σχολιάστε .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!