Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τάκης Θεοδωρικάκος: Ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα να κάνει το αυτονόητο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
[Παρασκήνιο]: Τάκης Θεοδωρικάκος: Ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα να κάνει το αυτονόητο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

[Παρασκήνιο]: Τάκης Θεοδωρικάκος: Ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα να κάνει το αυτονόητο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

«Είναι μια ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα να δείξει ότι μπορεί να κάνει το αυτονόητο και το λογικό», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος για το ζήτημα της διευκόλυνσης των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από όπου διαμένουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ανταποκριθούν σε όσα προβλέπει το Σύνταγμα, χωρίς να παρασύρονται από μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να είναι ισοδύναμη με εκείνη των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εσωτερικό και σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν Έλληνες δύο κατηγοριών και εκείνοι που βρίσκονται στο εξωτερικό για να σπουδάσουν ή να εργαστούν να μη μπορούν να ψηφίσουν.

Υπογράμμισε ότι όσοι αρνούνται να διευκολύνουν τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στο τόπο κατοικίας τους ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα να ψηφίζουν μόνο σε εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε, επίσης, ότι θα ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών σε όσους επιθυμούν να ψηφίσουν να κάνουν αίτηση και τα στοιχεία τους θα διασταυρωθούν για να διαπιστωθεί αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Εξήγησε ακόμα ότι οι Έλληνες που έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία το εξωτερικό και διατηρούν ΑΦΜ είναι περίπου 350.000, ενώ διαβεβαίωσε ότι η όλη διαδικασία θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και υπό τον έλεγχο όλων των κομμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!