Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Σβήνουν τη «φωτιά» με νέες υποσχέσεις
[Παρασκήνιο]: Σβήνουν τη «φωτιά» με νέες υποσχέσεις

[Παρασκήνιο]: Σβήνουν τη «φωτιά» με νέες υποσχέσεις

Πιο γαλαντόμος απ’ ό,τι αρχικά σχεδίαζε αναμένεται να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να μεταβάλει την αρνητική εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση (πρωτίστως σε επικοινωνιακό επίπεδο) αμέσως μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το δραματικό εκείνο απόγευμα της 23ης Ιουλίου.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί τις ημέρες που απομένουν έως τις 8 Σεπτεμβρίου, οπότε θα μεταβεί ο πρωθυπουργός στη συμπρωτεύουσα, κατ’ αρχάς να αποφύγει οποιαδήποτε νέα καταστροφή. Δευτερευόντως, να παρουσιάσει μια νέα δέσμη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών μετά τη λήξη των μνημονιακών προγραμμάτων, σε 10 ημέρες από σήμερα, και ενδεχομένως να προβεί σε ανασχηματισμό, ώστε να στείλει το μήνυμα της κυβερνητικής αναγέννησης εκ της… τέφρας.

Πακέτο παροχών

Από μόνες τους, αυτές οι κινήσεις κρίνεται, πλέον, ότι δεν φαντάζουν ικανές να αναστρέψουν το δυσμενές για τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και για τον λόγο αυτόν καταρτίζεται ένα νέο πακέτο παροχών, με γνώμονα, άλλωστε, και το γεγονός ότι το 2019 θα είναι, ούτως ή άλλως, έτος εθνικών εκλογών, περιφερειακών αλλά και ευρωεκλογών.

Παράλληλα, θα επιχειρηθεί η εμφύσηση προς τους πολίτες ενός αισθήματος ασφάλειας, που εκ των πραγμάτων έχει απολεσθεί μετά τις πυρκαγιές. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρωθυπουργού, «πρέπει να πείσουμε άπαντες ότι εργαζόμαστε όντως άοκνα σε επίπεδο αποκατάστασης των ζημιών στην Ανατολική Αττική και λαμβάνουμε μέτρα για την αποτροπή ανάλογων καταστάσεων και στο μέλλον». Για τον λόγο αυτόν, έχει ζητηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία η αποστολή σημειωμάτων που θα επικεντρώνονται σε αυτούς τους τομείς, προκειμένου να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατόν η… οσμή των καμένων από το πολιτικό σκηνικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!