Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: «Στήνει» ένταση πριν την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ο Ακάρ! Απειλεί με νέο «Αττίλα»!
[Παρασκήνιο]: «Στήνει» ένταση πριν την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ο Ακάρ! Απειλεί με νέο «Αττίλα»!

[Παρασκήνιο]: «Στήνει» ένταση πριν την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ο Ακάρ! Απειλεί με νέο «Αττίλα»!

Συνεχίζοντας την προκλητική ρητορική ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προς Κύπρο και ξένες χώρες και εταιρείες, επανέλαβε ότι «το πνεύμα του ’74 είναι παρών και σήμερα, σε περίπτωση που θιγούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων»!
«Έχουμε μια σαφή στάση όσον αφορά τη δίκαιη κατανομή των πόρων της ανατολικής Μεσογείου. Έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε και το 1974 όταν προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας. Ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των τουρκοκυπρίων αδελφών μας», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, που επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται απειλή, όταν δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο και θα προστατεύσουν τα δικαιώματα και το δίκιο τους.
«Η προσέγγισή μας είναι σαφής. Αυτό που λέμε ότι πρέπει να γίνει βασίζεται στη λογική. Είμαστε υπέρ μίας μόνιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ηρεμία και τη σταθερότητα στο νησί».
Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε ξανά στο δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας.
«Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου» είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!