Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Στέλιος Πέτσας: Θετική η δήλωση της Λαγκάρντ για χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων
[Παρασκήνιο]: Στέλιος Πέτσας: Θετική η δήλωση της Λαγκάρντ για χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων

[Παρασκήνιο]: Στέλιος Πέτσας: Θετική η δήλωση της Λαγκάρντ για χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων

Στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας.

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πιέσεις της κ. Λαγκάρντ για αναθεώρηση του υψηλού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα θα συνεχιστούν όταν αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε θετική τη δήλωση της πρώην γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ υπέρ της χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων -όπου πάντως εξήγησε ότι εκφράζει τις θέσεις του ΔΝΤ και όχι της ΕΚΤ.

Ο στόχος της κυβέρνησης

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει μείωση του στόχου κοντά στο 2% το 2021 αφού κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μέσω τήρησης των συμφωνηθέντων και υλοποίησης μεταρρυθμίσεων.

Υποστήριξε ακόμα πως η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει τον διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μέσω επιστολής που έστειλε προ εβδομάδων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ παράλληλα ο πρωθυπουργός θέτει το ζήτημα στις επαφές του με ξένους ηγέτες.

Τι δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ

Η Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της ακρόασης από την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου εν όψει της τοποθέτησής της στην ΕΚΤ, ανέφερε: «Η άποψη του ΔΝΤ και η δική μου, μιλώντας ακόμα ως ΔΝΤ, είναι ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% της Ελλάδας είναι υπερβολικός και ασκεί υπερβολική πίεση στην ανάκαμψη της οικονομίας στην οποία στοχεύαμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!