Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Σταύρος Καλαφάτης στο «Π»: Δεν ανεχόμαστε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων
[Παρασκήνιο]: Σταύρος Καλαφάτης στο «Π»: Δεν ανεχόμαστε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

[Παρασκήνιο]: Σταύρος Καλαφάτης στο «Π»: Δεν ανεχόμαστε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

«Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», υπογραμμίζει, μιλώντας στο «Π», λίγες μέρες μετά και τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης. Τονίζει ότι προσφυγή στη Χάγη μπορεί να γίνει μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και όχι για το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», σχολιάζει, τέλος, ως προς τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της προεδρικής εκλογής.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έθεσε και στις ΗΠΑ την τουρκική προκλητικότητα επί τάπητος. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει κάτι που να σταματά τον κ. Ερντογάν;

Οι παρανοϊκές αποφάσεις του Ερντογάν –διότι είναι παρανοϊκό να ισχυρίζεται ότι η χώρα του συνορεύει με τη Λιβύη–, ύστερα από την ψύχραιμη και αποφασιστική κινητοποίηση της κυβέρνησης, προκάλεσαν την αντίδραση της ΕΕ, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Ισραήλ, της Αιγύπτου ακόμη και του λιβυκού Κοινοβουλίου. Κινητοποίησαν τις μεσογειακές χώρες και επέσπευσαν κοινές –στρατηγικής σημασίας– πρωτοβουλίες, όπως η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed και η πενταμερής του Καΐρου. Καταστήσαμε, ταυτόχρονα, σαφές ότι θέλουμε τον διάλογο, αλλά με σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Και βέβαια δεν πρόκειται –το τόνισε ο πρωθυπουργός και στον Αμερικανό πρόεδρο– να δείξουμε καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!