Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Σπίρτζης – Ραγκούσης: «Ο Μητσοτάκης μετατρέπει την ΕΥΠ σε ΚΥΠ»
[Παρασκήνιο]: Σπίρτζης – Ραγκούσης: «Ο Μητσοτάκης μετατρέπει την ΕΥΠ σε ΚΥΠ»

[Παρασκήνιο]: Σπίρτζης – Ραγκούσης: «Ο Μητσοτάκης μετατρέπει την ΕΥΠ σε ΚΥΠ»

Κοινή ανακοίνωση για την υπόθεση της ΕΥΠ και της πρόσληψης του Παναγιώτη Κοντολέοντα εξέδωσαν οι Γιάννης Ραγκούσης και Χρήστος Σπίρτζης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την έντονη αντιπαράθεση την Παρασκευή στη Βουλή για την τροπολογία για τον διοικητή της ΕΥΠ, τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία επισημαίνουν ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία κατέρρευσε κάθε έννοια αξιοκρατίας και ευνομίας στο ελληνικό κράτος και «γεννήθηκε ένα θεσμικό αντιδημοκρατικό τέρας. Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει την Ε.Υ.Π. σε Κ.Υ.Π».

Μάλιστα, δεν διστάζουν να αναφέρουν ότι: «Σήμερα θεσμοθετείται αντίστοιχο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΥΠ που υπήρχε επί δικτατορίας, μόνο που ακόμη και τότε, οι επίτροποι ήταν γνωστοί».

Η κοινή ανακοίνωση Σπίρτζη-Ραγκούση

Με την τροπολογία Μητσοτάκη για τη νομιμοποίηση Κοντολέοντα δεν κατέρρευσε μόνον κάθε έννοια αξιοκρατίας κι ευνομίας στο ελληνικό κράτος.

Ούτε κατέρρευσε μόνον η αξιοπιστία του Πρωθυπουργού.

Με την τροπολογία όνειδος που υπερψήφισαν 150 συγκεκριμένοι βουλευτές της ΝΔ για την ΕΥΠ, θεσμοθετήθηκε κάτι πολύ χειρότερο.

Όπως κατήγγειλε ήδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρας, γεννήθηκε ένα θεσμικό αντιδημοκρατικό τέρας. Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει την Ε.Υ.Π. σε Κ.Υ.Π..

Με την τροπολογία όνειδος προχωρούν στη δημιουργία συνδέσμων της ΕΥΠ επί της δημόσιας διοίκησης χωρίς την υποχρέωση να δημοσιεύουν στο ΦΕΚ κάθε πληροφορία, σχετική με τις δραστηριότητές τους. Ενώ θα μπορούν αφανώς να χρηματοδοτούνται από τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!