Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Σπίρτζης κατά Τροχαίας: Πλημμελείς οι έλεγχοι στα φορτηγά
[Παρασκήνιο]: Σπίρτζης κατά Τροχαίας: Πλημμελείς οι έλεγχοι στα φορτηγά

[Παρασκήνιο]: Σπίρτζης κατά Τροχαίας: Πλημμελείς οι έλεγχοι στα φορτηγά

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης ξεσπάθωσε κατά της τροχαίας με αφορμή την διαδικασία ενημέρωσης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής σχετικά με τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων.

Oύτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Σπίρτζης κατακεραύνωσε την Τροχαία για πλημμελείς ελέγχους ως προς την απαγόρευση διέλευσης όλων των βαρέων οχημάτων σε παράδρομους των Εθνικών Οδών.

Πιο αναλυτικά είπε τα εξής: «Υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές οδεύσεις στις κύριες εθνικές οδούς. Αυτό δεν ισχύει όμως για τα βαριά οχήματα και γι΄αυτό έγινε πολύ προσεγμένη και λεπτομερής δουλειά και οδήγησε στην έκδοση των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων, σε ποια τμήματα του οδικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα πρέπει να απαγορευτεί η διέλευση των βαρέων οχημάτων»

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο τραγικό ατύχημα που συνέβη στο Καπανδρίτι που στοίχισε την ζωή στην πολύτεκνη μητέρα, αφήνοντας ορφανά 8 παιδιά. Τόνισε ότι το υπουργείο δεν μπορεί από μόνο του να διασφαλίζει ότι τα φορτηγά δεν θα χρησιμοποιούν τους παράδρομους σε όλη την χώρα και αυτό είναι δουλειά της τροχαίας. Επισήμανε ότι ειδικότερα στην περιοχή του Καπανδριτίου, του κόμβου Αγίου Στεφάνου, η Τροχαία δεν κάνει καθόλου καλά τη δουλειά της.

Κλείνοντας ο υπουργός εκτίμησε ότι: «τα θέματα αυτά θα λυθούν με την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων, επειδή υποχρεωτικά τα φορτηγά θα φέρουν εξοπλισμό για να είναι δυνατό να παρακολουθούνται και να διαπιστώνεται ότι δεν διέρχονται από παράδρομους, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια, μόνο και μόνο για να μπορούν κάποιοι να γλυτώνουν διόδια και να τα βάζουν στην τσέπη τους»

Σχολιάστε .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!