Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Σκάνδαλο! Αθώοι και οι καταχραστές του Δημοσίου!
[Παρασκήνιο]: Σκάνδαλο! Αθώοι και οι καταχραστές του Δημοσίου!

[Παρασκήνιο]: Σκάνδαλο! Αθώοι και οι καταχραστές του Δημοσίου!

Στον «αέρα» κινδυνεύουν να τιναχθούν, με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, οι δίκες με κατηγορουμένους γνωστούς επιχειρηματίες, ανθρώπους της διαπλοκής, αλλά και διευθυντικά στελέχη τραπεζών, για τα περίφημα «θαλασσοδάνεια» και άλλες υποθέσεις, σχετικές με κατάχρηση του Δημοσίου, δωροδοκίες κ.ά., που βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης.

Με τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν, παρά την αντίδραση της ΝΔ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, όχι μόνο καταργήθηκε ο Ν. 1608/50 που προέβλεπε έως και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τους καταχραστές του Δημοσίου, αλλά και οι τράπεζες «αποκόπηκαν» από την έννοια του δημόσιου τομέα. Έτσι, για όσους «τραπεζίτες» και επιχειρηματίες κατηγορούνταν αυτεπαγγέλτως για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας και της ηθικής αυτουργίας, έπαψε η ποινική δίωξη και για να τιμωρηθούν χρειάζεται πλέον η υποβολή μήνυσης! Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Οι δικηγόροι της εκκαθαρίστριας εταιρείας PQH που παρίσταντο ως πολιτική αγωγή δήλωσαν στο δικαστήριο ότι δεν προτίθενται να υποβάλουν μήνυση σε βάρος των εμπλεκομένων, που κατηγορούνται για βαριά αδικήματα. Η δήλωση αυτή προκάλεσε σάλο στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκδίκαση της υπόθεσης και στην επόμενη δικάσιμο οι ίδιοι δικηγόροι να δηλώσουν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα πράξουν… Τα ίδια αδικήματα αντιμετωπίζουν εμπλεκόμενοι μεγαλοεργολάβοι και γνωστοί επιχειρηματίες και σε άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και αφορούν δάνεια από την προβληματική Proton και συστημικές τράπεζες χωρίς εξασφαλίσεις και που κανείς δεν γνωρίζει τώρα τι… μέλλει γενέσθαι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!