Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης με τον εκλογικό νόμο
[Παρασκήνιο]: ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης με τον εκλογικό νόμο

[Παρασκήνιο]: ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης με τον εκλογικό νόμο

Πηγές μέσα από την αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζουν τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο και συγκεκριμένα το δικαίωμα ψήφου των ομογενών. Συγκεκριμένα σημειώνουν ότι «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιδίδονται σε επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια τόσο με τον εκλογικό νόμο όσο και με την ψήφο των ομογενών(…) προφανώς, στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να δώσει δικαιώματα στην ομογένεια, αλλά να τη μετατρέψει από πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό σε πρεσβευτή κομματικών συμφερόντων».

Ακόμα συνεχίζουν και αναφέρουν ότι «αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ακύρωση της απλής αναλογικής, που διασφαλίζει την ισοτιμία της ψήφου και ταυτόχρονα η αλλοίωση του εκλογικού σώματος που θα κρίνει το καλπονοθευτικό μπόνους και άρα το ποιος θα κυβερνά».

Τέλος καταλήγουν λέγοντας ότι «ως εκ τούτου δε πρόκειται να δώσουμε κανένα άλλοθι στον πολιτικό και θεσμικό τυχοδιωκτισμό του κ. Μητσοτάκη, που θα φέρει ακέραια την ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγεί τη συζήτηση γύρω από το ώριμο αίτημα της ψήφου των ομογενών, ώστε αυτοί να εκλέγουν εκπροσώπους στην Ελληνική Βουλή, χωρίς να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!