Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος – Τι ειπώθηκε
[Παρασκήνιο]: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος – Τι ειπώθηκε

[Παρασκήνιο]: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος – Τι ειπώθηκε

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για αρραγές μέτωπο Ελλάδας και Κύπρου στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δύο χωρών.

Διαβάστε τον διάλογο των δύο ανδρών

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Υπουργέ,
Σας καλωσορίζω στην Προεδρία της Δημοκρατίας και -ύστερα μάλιστα από την συνάντησή σας με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια και την συνάντηση που θα έχετε σε λίγο με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη- υπενθυμίζω τις θέσεις μας εκείνες, οι οποίες σηματοδοτούν την, διαχρονικώς, απόλυτη ταύτιση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και έτσι συγκροτούν ένα αρραγές μέτωπο υπεράσπισης των κάθε είδους Δικαιωμάτων μας.

Πρώτον, ως προς το Κυπριακό – το οποίο, το τονίζω για πολλοστή φορά, είναι Διεθνές και Ευρωπαϊκό ζήτημα, κάτι το οποίο πρέπει η Τουρκία να κατανοήσει πλήρως- μπορεί και πρέπει να λυθεί, το ταχύτερο δυνατό, με πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Με βάση τις διατάξεις αυτές η λύση του Κυπριακού σημαίνει, μεταξύ άλλων, κράτος ομοσπονδιακού – η συνομοσπονδία είναι αδιανόητη ως μορφή Κράτους-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης – τύπου, και κράτος πλήρως κυρίαρχο, γεγονός που, a priori, αποκλείει στρατεύματα κατοχής στο έδαφός του και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων.

Δεύτερον, και πάντοτε κατά πλήρη εφαρμογή του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ελλάδα και Κύπρος θα υπερασπισθούν, στο ακέραιο, τα Σύνορά τους, την Επικράτειά τους και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνης τους, που είναι, αυτοθρόως, και Σύνορα, Επικράτεια και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!