Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Σηκώνει το γάντι ο Κυριάκος – Σκληραίνει τη στάση του
[Παρασκήνιο]: Σηκώνει το γάντι ο Κυριάκος – Σκληραίνει τη στάση του

[Παρασκήνιο]: Σηκώνει το γάντι ο Κυριάκος – Σκληραίνει τη στάση του

Αν κάτι κινείται στο άνυδρο πολιτικό τοπίο του Αυγούστου είναι, χωρίς αμφιβολία, η Κεντροαριστερά, μετά και την εκδήλωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Καμίνη για την  ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και η τοποθέτηση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη μέσω άρθρου του στην ιστοσελίδα thecaller.gr, όπου υπεραμύνεται της πολιτικής παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου και τραβά διαχωριστικές γραμμές και από τη σημερινή ΝΔ.

Του Γιώργου Ευγενίδη

Φυσικά, ένα ερώτημα είναι κατά πόσο οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά αφορούν τη ΝΔ. Ομολογουμένως, όπως λέει και συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Π», «η ΝΔ δεν ασχολείται με τις εσωκομματικές διαδικασίες σε άλλους πολιτικούς χώρους». Πλην όμως και με δεδομένο το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, αλλά και την ύπαρξη του νέου εκλογικού νόμου (ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές) για την επαναφορά της απλής αναλογικής, οι εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες για το στενό επιτελείο της οδού Πειραιώς, το οποίο παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις διεργασίες.

«Προτεραιότητα η διεύρυνση»

Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν τον σαφή στόχο της ΝΔ περί διεύρυνσης και της κυριαρχίας στο πολιτικό σκηνικό, με ιδιαίτερη αναφορά στον χώρο του πολιτικού κέντρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!