Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis
[Παρασκήνιο]: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

[Παρασκήνιο]: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης των εισαγγελέων Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση πληρωμών της Novartis σε γιατρούς, που είχε καταθέσει η πλευρά της εισαγγελέως Ελένης Ράικου. Η εν λόγω εξέλιξη σημαίνει πρακτικά πως η υπόθεση Novartis «ξεπαγώνει» και οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί που διερευνούν την υπόθεση, μπορούν και πάλι να πιάσουν… δουλειά.

Οι εφέτες, με το βούλευμά τους (αριθμός 1896/2018), υιοθέτησαν ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα, που ζήτησε να απορριφθεί η προσφυγή που κατέθεσε ο σύζυγος της κ. Ράικου, Λάζαρος Καρνέζης, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα που έχουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς με καταβολές της φαρμακοβιομηχανίας σε χιλιάδες γιατρούς. Ο κ. Καρνέζης, επικαλούμενος παραβίαση του απορρήτου της έρευνας, ζητούσε την εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς από τη διερεύνηση της υπόθεσης όσον αφορά το σκέλος των αμοιβών σε γιατρούς.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποδέχθηκε το σκεπτικό της κ. Σταθέα, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ- στην πρόταση της επισημαίνει ότι ο ισχυρισμός της πλευράς Ράικου, πως η διαρροή του ονόματος του γιατρού Καρνέζη έγινε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο.

Η κ. Σταθέα φαίνεται επίσης να υπογραμμίζει πως στοιχεία της δικογραφίας για τις πρακτικές της Novartis βρίσκονται εδώ και καιρό στα χέρια μελών του Κοινοβουλίου, καθώς έχει διαβιβαστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στελεχών των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά και του επιστημονικού προσωπικού που συνεπικουρεί τις έρευνες των εισαγγελέων Διαφθοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!