Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τα ψηφίζουν όλα με νέο τέχνασμα
[Παρασκήνιο]: Τα ψηφίζουν όλα με νέο τέχνασμα

[Παρασκήνιο]: Τα ψηφίζουν όλα με νέο τέχνασμα

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο σε μια πρώτη ανάγνωση, τα τελευταία μνημονιακά μέτρα, που τις προσεχείς εβδομάδες θα κατατεθούν στο Κοινοβούλιο, δεν πρόκειται να τα ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Ούτε καν οι μισοί!

Η πληροφορία είναι απόλυτα διασταυρωμένη τόσο από ανώτατη πηγή της Βουλής όσο και από στενούς συνεργάτες του ίδιου του πρωθυπουργού. Παρ’ όλα αυτά, αμφότεροι παραμένουν ήρεμοι και απόλυτα καθησυχαστικοί! Δεν θα ήταν υπερβολή εάν προσθέταμε ότι κάποιοι εξ αυτών μάλιστα τρίβουν και τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό, καθώς οφείλεται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε να ενεργοποιηθούν τα θερινά τμήματα της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι εντός των επομένων εικοσιτετραώρων θα μάθουμε και επισήμως την ημερομηνία κατά την οποία θα δοθεί η σκυτάλη του νομοθετικού έργου από την Ολομέλεια της Βουλής στο πρώτο από τα τρία καλοκαιρινά «τμήματα διακοπής», όπως αποκαλούνται επισήμως.

Με απλά λόγια, από τα μέσα Ιουνίου και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, η Εθνοσυνέλευση θα χωριστεί σε τρία διαφορετικά τμήματα των 100 βουλευτών έκαστο. Όταν οι πρώτοι 100 θα ασκούν το προβλεπόμενο νομοθετικό έργο, οι άλλοι 200 θα κάνουν διακοπές.

Ποιες είναι οι θετικές επιπτώσεις ενός τέτοιου μέτρου για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Ουκ ολίγες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!