Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τι προτείνει ο Μητσοτάκης στον Τζόνσον για να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα!
[Παρασκήνιο]: Τι προτείνει ο Μητσοτάκης στον Τζόνσον για να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα!

[Παρασκήνιο]: Τι προτείνει ο Μητσοτάκης στον Τζόνσον για να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα!

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Παρίσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεισε τον Εμανουέλ Μακρόν να εκτεθούν τα Γλυπτά Παρθενώνα που υπάρχουν στο Λούβρο, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Τώρα, ο πρωθυπουργός ετοιμάζει ανάλογη πρόταση προς τον Βρετανό ομόλογό του και όπως δήλωσε στον Observer ότι είναι πρόθυμος να επιτρέψει να εκτεθούν στο Λονδίνο θησαυροί που δεν έχουν βγει ποτέ από την Ελλάδα, με αντάλλαγμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα για το «Ελλάδα 2021».

«Επιθυμία και φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες ώστε η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά να ταξιδέψει στον κόσμο και με αυτό τον τρόπο να μεταδώσουμε τη μεγάλη και σημαντική συνεισφορά της χώρας μας στον δυτικό πολιτισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, δεδομένης της σημασίας του 2021, θα προτείνω στον Μπόρις “Σαν πρώτη κίνηση, δάνεισέ μου τα Γλυπτά του Παρθενώνα για μία συγκεκριμένη περίοδο και θα σου στείλω πολύ σημαντικά τεχνουργήματα που δεν έχουν βγει ποτέ από την Ελλάδα, προκειμένου να εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο”», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Observer.

Η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει ρεαλιστική αυτή την πρόταση, ενώ σημειώνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι λάτρης της αρχαίας Ελλάδας και κάποτε είχε περηφανευτεί ότι μπορεί να απαγγείλει τους 100 πρώτους στίχους της Ιλιάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!