Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Προσφυγικό – μεταναστευτικό: Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άσυλο, τι προβλέπει
[Παρασκήνιο]: Προσφυγικό – μεταναστευτικό: Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άσυλο, τι προβλέπει

[Παρασκήνιο]: Προσφυγικό – μεταναστευτικό: Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άσυλο, τι προβλέπει

To σχέδιο νόμου για το άσυλο παρουσίασε η κυβέρνηση, εξηγώντας τις αλλαγές και τις καινοτομίες του πλαισίου έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Το σχέδιο νόμου θέλει να βάλει τέλος στη νομοθετική ασάφεια που επηρέαζε την λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών, αλλά και να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο διαδικαστικό πλαίσιο έτσι ώστε να ξέρουν οι αιτούντες πώς λειτουργεί το σύστημα, ποια είναι τα δικαιώματα και ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους.

Τρίτος στόχος είναι να απαλείψει τα στοιχεία της ιδεοληπτικής νομοθέτησης, που οδήγησαν σε ένα προβληματικό σύστημα και να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία, αλλά και το αίσθημα ύπαρξης κράτους στους υπηκόους τρίτων χωρών.

Στο ενημερωτικό σημείωμα της κυβέρνησης αναφέρεται: «Το σύστημα που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως πόλος έλξης υπηκόων τρίτων χωρών, αφήνει ουσιαστικά απροστάτευτους τους αιτούντες που είχε υποχρέωση να προστατέψει και καλύπτει όσους δεν έχουν καμία σχέση με την έννοια της διεθνούς προστασίας. Οι ρυθμίσεις αφορούν εκείνους που ζητούν άσυλο ως πρόσφυγες».

Οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου για τους πρόσφυγες

-Πλήρης και πραγματικός σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που δικαιούνται άσυλο, με βάση το ενωσιακό δίκαιο.
-Απαίτηση από τους αιτούντες να ανταποκρίνονται στην υποχρέωση συνεργασίας με τις εθνικές Αρχές.
– Ένταξη στο σύστημα μόνο εκείνων που έχουν προσφυγικό προφίλ και διατήρηση μόνο όσων συμμορφώνονται προς τις υποχρεώσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!