Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Πώς τα «βρήκαν» Τσίπρας και Ιερώνυμος σε νέο Σύνταγμα και… ανταλλάγματα
[Παρασκήνιο]: Πώς τα «βρήκαν» Τσίπρας και Ιερώνυμος σε νέο Σύνταγμα και… ανταλλάγματα

[Παρασκήνιο]: Πώς τα «βρήκαν» Τσίπρας και Ιερώνυμος σε νέο Σύνταγμα και… ανταλλάγματα

Πολλοί υποστηρίζουν πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Συνταγματική Αναθεώρηση έτσι όπως παρουσιάστηκαν στην κατάθεσή τους στην Βουλή, ειδικά στο σκέλος των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους δεν προκάλεσαν τις αντιδράσεις που όλοι περίμεναν, τουλάχιστον από τον κλήρο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» αυτό οφείλεται στο ότι έχει ήδη επέλθει συμφωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή η συμφωνία δεν είναι κάτι που έγινε χθες αλλά μάλλον έχει συναφθεί εδώ και αρκετό καιρό αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις στο Σκοπιανό οι οποίες δεν ήταν και ηχηρές.

Σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, η συμφωνία προβλέπει οι περίπου 9.000 κληρικοί της Εκκλησίας της Ελλάδος να συνεχίσουν να μισθοδοτούνται μηνιαίως από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το κονδύλι φτάνει τα 200 εκατομμύρια ετησίως. Επίσης, η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να συμβάλλει στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και κυρίως εκείνες τις ιδιοκτησίες που έχουν δικαστικές εμπλοκές.

Σχολιάστε …

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!